Visste ni ...


... Att ordet "fuck" sägs vara en akronym. Det kommer från den gamla goda tiden då England var underbefolkat på grund av eldsvådor, krig och sjukdomar och kungen gick ut med en offentlig order om att öka befolkningen.
På så sätt spred sig frasen "Fornicate Under Command of the King" till vardagsspråket.





Sanningshalten i det här vågar jag inte chansa på, men kul är det.

Visste ni ...


... att män för det mesta kommer sex minuter efter påbörjat samlag?






(okej, jag har ingen jättetillförlitlig källa på det där men kolla internet, det håller med.)

Jag älskar dig.

En del har väldigt lätt att älska saker och personer. De älskar en speciell maträtt, ett tv-program, personer och en hel del andra saker. Samtidigt verkar dessa personligheter ha väldigt lätt för att hata lika många saker.
Andra människor har svårare att uttrycka det där ä-ordet. De gillar och ogillar hellre en massa grejer och utesluter mer eller mindre ordet älskar ur vokabuläret.

Jag har alltid varit en ur den senare kategorin. Till och med tyckt att det varit jävligt läskigt att beröra något så starkt som med kärlek. "Love" har alltid varit lite lättare. Amerikanarna verkar ha så lätt för att "lovea" saker och personer och det känns lite mer avdramatiserat, därför har jag kunnat lovea mina nära vänner till exempel. Hemma fanns det kärlek, bara inte uttryckt sådär starkt verbalt. Nu känner jag mig dock förlöst, sen jag uttalade de tre magiska orden till den jag älskar har jag börjat älska både det ena och det andra minsann. Är det helt enkelt en vanesak?

Att, verbalt, kunna uttrycka sin kärlek i en relation verkar viktigt, men jag tror inte att man ska glömma gillandet heller. Jag tror att man kan älska någon utan att tycka om den speciellt mycket, på samma sätt som man kan gilla någon utan att för den sakens skull älska personen. Därför väljer jag i min relation att bekräfta att jag både älskar och tycker om.

Hur funkar ni?

Sex och samlevnad i skolan.

Jag läser två olika sexologikurser just nu och i den ena ska jag skriva om sexualkunskapen i skolan. För att vara lite originell och få lite förstärkning i mina argument skulle jag behöva lite hjälp av er. Vad tyckte ni om sexualundervisningen ni fick i skolan? Vad minns ni? Kändes det relevant? Vad saknade ni? Vad var bra?

Bildkälla .

Ja, jag ska blogga.

Jag går hela dagarna och formulerar blogginlägg i huvudet. Riktigt jävla bra inlägg också faktiskt. Jag borde ha en diktafon att gå runt med, så formuleringarna fastnade på något vis, för nu blir det tomt i huvudet så fort jag loggar in på blogg.se. Om jag kunde bestämma mig för vad jag vill ha för inriktning på bloggen skulle det bli lite lättare. Jag väljer mellan att göra en privat blogg om vardagliga och festliga tankar och händelser, eller en lite mer proffsig sex- och samlevnadsblogg som kan ta mig framåt i mina karriärsplaner.

Under tiden jag funderar kan ni gå in på http://dejtmejl.blogg.se/ och lära er om hur man inte bör formulera sig på dejtingsidor. Den drivs av @TvvitterBitter på twitter och får mig att garva högt.

RSS 2.0