Vem är du?

Och så var det det här med att blogga ja, det gick sådär. Nu kom jag ihåg att den fanns i alla fall! Bloggen alltså. Mest för att jag tänkte använda den i undersökningssyfte.

I en av kurserna jag läser nu, "Kvinnligt, manligt och socialisation", skriver och läser jag om pojkfotboll och maskuliniteter och än en gång kom mannen som norm på tal. Enligt författaren kom han fram till att män verkar ha mycket svårare att beskriva sig själv än vad kvinnor har för att de aldrig behöver reflektera över vilka de är eller hur de agerar gentemot den samhälleliga normen, eftersom de själva utgör den. I intervjuer kom de som svarade inte speciellt mycket längre än till ålder, namn och vad de arbetar med eller vad de har för fritidssysselsättning. (Detta behövde inte bara bero på att de är snoppmänniskor utan författaren tog med några andra möjliga anledningar.) Jag saknade dock en motsvarighet, intervjuer med självbeskrivande snippmänniskor alltså, för att helt kunna köpa vad som står. Men det väckte min nyfikenhet.

Därför tänkte jag försöka mig på en liten miniundersökning i bloggform som jag kanske kan använda mig av som diskussionsunderlag i min kurs och jag hoppas att ni känner för att hjälpa till lite.

Beskriv dig själv som person utan att ta med sysselsättning, ålder, namn och annat som man egentligen kan slå upp om varenda människa. Hur ser din personlighet ut och vad får dig att känna saker? Kön är en välkommen information för syftets skull dock.

Tack och puss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0